Holmegaard feirer 190-års jubileum

Dansk glasshåndverk siden 1825

topbanner432.jpg

I år fyller Holmegaard 190 år. Ut over å være lekkert og funksjonelt har den verdensberømte glasskunsten truffet tidsånden, og sånn er det stadig. Nytt, gammelt og gjenfunnet design møtes i en fin sammensetning, som treffer både unge og eldre.

Historien om Holmegaard er historien om dansk glaskunst og -design, når det er best. Like etter Lensgrevinne Henriette Danneskiold-Samsøe i 1825 startet glassproduktionen i Holmegaard tørvemose, har Holmegaard vært drevet av innovasjon og samarbeidet med noen av Danmarks beste kunstnere.

Det gjelder både nåtidens stjerneparade av kjente designere såvel som datidens dyktige bohemske glaskunstnere, som kom til Danmark med deres teknisk avanserte håndverk og blandt annet lærte Holmegaard å produsere de ettertraktede klare glassene, som i dag utgjør brandets DNA.

»Les mer om Holmegaard

 

JUBILEUM SÅ DET KLUKKER

KLUKKEFLASKE MED KARAKTERISTISKE HOLMEGAARD-SØYLER

Storflaskenbanner

Jubileet markeres med en hyllest til klukkeflasken, som gjennom mange år har vært synonym med Holmegaard-glassdesign.

Klukkeflasken er et av de første produkter Holmegaard satte i produksjon og ble første gang produsert i 1840. I år relanseres flasken i forbindelse med Holmegaards 190-års jubileum. Gjennom tidene har det vært mange varianter av den populære flasken; flasken har vært 2-kantet, 4-kantet, har hatt 4 luftsøyler, den har vært rett og vært skjev. 

Jubileumsutgaven av flasken er produsert med 3 søyler, som gir flasken et fint, symmetrisk senter og tilfører glasset en luftig og lekker optisk effekt. Jubileumsflasken er dessuten produsert i en brun farge, som matcher det 21. århundres foretrukne fargevalg og avspeiler samtidig 1950’tallets retrostil. 

Jubileumsklukkeflasken er naturligvis munnblåst for å hedre den stolte glassdesigntradisjon som Holmegaard har vært kjent for i alle år. Flasken selges som limited edition og er skapt i presis 1825 nummererte og graverte eksemplarer. Antallet avspeiler det årstallet hvor Holmegaard åpnet som Danmarks første reelle glassverk.

Klukkeflasken kan brukes til alle former for brennevin, som skal serveres i små, velskjenkede munnfuller. De fleste bruker flasken som en snapsflaske.

Klukkelyden, som ligger til grunn for flasken navn, oppstår når vesken skjenkes fra flasken og møter luften i de karakteristiske søylene, som skaper flaskens design og gjør den unik. 

 

190

Limited edition 

1825 eksemplarer 

Lilleflasken

 

 

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X