Arne Jacobsen

Funksjonell design

Arne Jacobsen (1902–1971) var en av de mest innflytelsesrike danske arkitektene og designerne i det 20. århundre. Han ble utdannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København, der han i en lang periode også var professor i byggekunst. Arne Jacobsen satte sitt modernistiske preg på arkitektur og design i mer enn 50 år – ikke bare i Danmark, men også internasjonalt. Produksjonen var enorm og tok utgangspunkt i en filosofi om å skape totalkonsepter der alt var designet i en helhet, og der det var en rød tråd fra bygning, gjennom møbler til annet interiør.

Blant Arne Jacobsens hovedverker er Royal Hotel i København, som har gitt navn til de glassene Holmegaard på nytt har satt i produksjon. Royal-serien passer til rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne, cocktail, øl, drammer og vann, og er dermed det perfekte designuttrykket på vårens lunsjbord og til cocktail à la Mad Men året rundt. Alle glassene i serien har dessuten en hyllest til Arne Jacobsen på glassets fot, hvor designerens sandblåste signatur pryder glasset som en raffinert designdetalj for “rojalister".

» Tilbake til designere

Royal

Royal Dessertvinsglass

6 stk., 19,5 cl
NOK 1 194,00

Royal Cocktailglass

6 stk., 20 cl
NOK 1 194,00

Royal Ølglass

6 stk., 48 cl
NOK 1 194,00

Royal Drammeglass

6 stk., 6 cl
NOK 834,00

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X