Torben Jørgensen

Glasskunstner og øl-entusiast

Det danske glas fra holmegaard

Glasskunstner Torben Jørgensen, som har vært tilknyttet Holmegaard Glasværk siden 1997, har en bakgrunn som maskinarbeider. På begynnelsen av 1970-tallet ble han utdannet keramiker fra Skolen for Brugskunst i København og var i fem år leder av glassavdelingen samme sted. I 1991 etablerte han glassverkstedet Jørgensen & Mørch Design med Jytte Mørch, og hans kunstverk er representert på museer i Danmark, Sverige, Norge, Japan og USA.

Torben Jørgensen har stor respekt for glasset som materiale og jobber alltid med glassets egen vilje i fokus:

”For å gi glass form, skal man vite hva materialet kan og gjerne vil. Glass har noen iboende egenskaper som man må ta hensyn til, ellers vil det gi seg uttrykk i resultatet. Man er nødt til å betrakte det som en samarbeidspartner med en egen vilje og evne. Glasset kan selv. Man skal ikke manipulere det – bare hjelpe det.”

Skaperglede kjennetegner Torben Jørgensen, som jobber ut fra sitt mantra:

”For meg skal god design treffe bredt. Som kunstner ligger det en stor tilfredsstillelse i å kunne skape gode bruksting som mennesker kan glede seg selv og andre med.”

Torben Jørgensen har samarbeidet med Holmegaard i mer enn 25 år. Han står bak noen av de mest populære telyslyktene i sortimentet, nemlig de massive Lotus-stakene som finnes i tre størrelser. Det Danske Glas er også Torben Jørgensens design, hvor ølglasset er blitt et foretrukket glass blant øl-entusiaster.

» Tilbake til Designere

Det Danske Glas

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X