Blomster i vaser og skåler

Hent inspirasjon fra Holmegaard og den danske blomsterkunstneren Claus Dalby

Claus Dalby, blomsterskåle, vaser, Old English

Claus Dalby Inspiration M


Samarbeidet mellom Holmegaard & Claus Dalby

Old English-serien er designet av Holmegaard i samarbeid med hagemann og blomsterkunstner Claus Dalby. Målet med samarbeidet har vært at skape en rekke vakre vaser og blomsterskåler i klart glass med et klassisk Holmegaard glassuttryk. Vasene skal være lette å dekorere, og blomstene skal fremstå på lekkert vis.

Resultatet ble den munnblåste og elegante vaseserien Old English, som tar sitt utgangspunkt i den romantiske, engelske havetradisjon, hvor vakre buketter og blomsterhoder flytende i vann er et kjennemerke. Finn mer inspirasjon til buketter og arrangementer i Claus Dalbys bok: "Blomster – i vaser og skåle". Les mer om Claus Dalby og Old English-serien hans her

Old English vasen tar dine blomster til helt nye høyder

Claus Dalby viser hvordan du kan dandere brudeslør i den nye gulvvasen

 

 

CLAUS DALBY VISER HVORDAN DU HOLDER DINE BLOMSTER FRISKE

Se her og få gode råd

 

CLAUS DALBY PRESENTERER OLD ENGLISH

Møt Claus Dalby og hør pressens kommentarer om Old English

 

Old English Vase
når en buket skal presenteres optimalt

Utgangspunktet for Old English var å skape en vase som på best mulig vis presenterer blomstene. Vasens transparente letthet understøttes av foten, som nærmest setter blomstene på en pidestal og fremhever dem fra deres vakreste side. Pokalens smale midje samler stilkene i den romslige bollen, som gir god plass til utfoldelse. Den brede fanen holder blomstene oppe, slik at selv tunge, frodige buketter og grener finner seg pent til rette. Pokalvasens bløte linjer og kurver går igjen i seriens blomsterskåler, som bl.a. er anvennelige til løkvekster og flytende blomsterhoder.

Old English vasen finnes i to størrelser; H 24 og H 19 cm.

Vaser

Old English Blomsterskål

Blomsterskålen er akkurat som vasen tro mot det tradisjonelle munnblåste Holmegaard glassdesignet. Harmonisk og autentisk, samtidig som den skal fremstå estetisk og elegant. Formspråket harmonerer med vasen med sine kurvede og buede linjer.

Blomsterskålen finnes i to størrelser, med en diameter på hhv. 25 og 19 cm.

Produkter Blomsterskaale

 

Blomsterhoder i flytende vann

La blomsterhodene flyte rundt i en skål. Et par forskjellige blomsterhoder er nok. Blomsterskålen er også velegnet til løkvekster eller til noe helt annet enn blomster, som f.eks. frukt, småkaker eller påske-egg.

Tips & Triks

FÅ MEST UT AV DINE BLOMSTER

Klipp ca en centimeter av endene (skrått snitt), når du kommer hjem. La gjerne papiret bli på, og sett blomstene i vann en times tid, til de har trukket godt med vann før de danderes i din yndlingsvase. Fjern de nederste bladene, så unngår du at bladene er i berøring med vandet i vasen. Bruk alltid lunkent eller varmt vann og tilføy det medfølgende holdbarhedsmiddelet - tilsett gjerne også litt sukker. Husk alltid å plassere blomstene i en ren vase, så det ikke er grobund for bakterier. Etterfyld med rent vann etter behov, og sett gjerne blomstene dine kjølig om natten - så holder de lengre. 

BLOMSTERLØK I SKÅLEN

Før blomsterløkene settes i skålen renses de for jorden som sitter rundt løkene. Fyll skålen med mose hele veien rundt - husk å vende den grønne side av mosen ut. Plasser heretter blomsterløkene i skålen og dekorer eventuelt med litt mose mellom løkene.

LAG DITT EGET HOLDBARHETSMIDDEL

Bland 7-8 dl. vann med 1 teskje eddik (vanlig husholdningseddik), 1 knust hodepine tablett som inneholder acetylsalicylsyre og 1 teskje sukker. Bland det hele sammen. Gi de avskårne blomstene en god dose, så holder de seg lengre.

VARMT ELLER KALDT VANN?

En god tommelfingerregel er at blomster, som har en "treaktig" eller greinete stilk som roser, solsikker, syrener og lignende, ofte har luft i stilkene. Vannet kan derfor ikke komme helt opp til blomsterhodene. Resultatet er at de raskt kommer til at henge. Ved å sette blomsterne i varmt vann, ca. 50 grader, presses luften ofte ut av stilkene. Skulle det mot forventning ikke virke, gjenas prosessen med et frisk snitt og nytt vann.

Andre blomster har ikke samme behovet for varmt vann. De kan man forholdsvis kjenne igjen ved at de stammer fra løk- eller knollplanter. De har ofte en "bløt" og vannholdig stilk, og har sjeldent problemer med at trekke vannet opp. Bruk ikke varmt vann da det kun vil forkorte deres levetid.

Tips til dine favorittblomster

TULIPANER

Holdbarheten forlenges hvis tulipanene pakkes stramt inn og settes kjølig i vann i minst 1-2 timer, men gjerne lengere så de vekkes langsomt til live. Husk å klippe bort ca. en centimeter av endene. Tilsett eventuelt 1-2 teskjeer sukker i vasevannet. Holdbarhedsmiddel virker ikke hos tulipaner.

PÅSKELILJER

Unngå å blande avskårne påskeliljer med andre blomster i vasevannet - saften fra de friske påskeliljene virker som gift for de øvrige blomstene.

HYASINTER

Hyasinten får ofte så lange stilker, at den har mulighet for å velte. I buketter kan dette problemet løses ved å stikke en elefanttråd opp i stilken. Hyasinter på løk kan være som løkvekst inntil de har det vanskelig med å holde seg selv oppreist - heretter kan de klippes fra løken og blomstene kan nytes avskåret de siste par dagene i en vase. 

ROSER

Holdbarheden forbedres hvis du umiddelbart etter å ha skåret ca. 2 cm. av stilkene, holder stilkene nede i en gryte med kokende vann i ca. 1 minutt. Dermed trekkes luften ut av blomstenes transportsystem og rosen får mulighet til å trekke vannet helt opp i toppen av stilken. Samme behandling gjøres hvis hodet begynner å henge, uten at blomsten er avblomstret.

SYRINER

Unngå at de avskårne syrinene kommer til at henge med hodene. Fjern barken på den delen av grenene som står i vasevannet og gi grenene et slag med en hammer, så hjelper du grenene så de bedre kan trekke vann. Bruk varmt vann og tilføy en liten dose sitronsyre og sukker. Sukkeret er til at leve av og sitronsyren holder bakteriene nede.

SE HVORDAN DU KAN DANDERE SUKKULENTER I BLOMSTERSKÅL

Se mer her og få gode råd

 

 

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X