Arne Jacobsen & Royal-serien

ET IKON I DANSK DESIGN & ARKITEKTUR 

Designer & arkitekt Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en av de mest innflytelsesrike danske arkitekter og designere i det 20. århundret.

Han ble utdannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København, hvor han i en lang periode også var professor i bygningskunst.

Arne Jacobsen satte sitt modernistiske preg på arkitektur og design i mer enn 50 år – ikke kun i Danmark, men også internationalt.

Hans produksjon var enorm og tok utgangspunkt i en filosofi om å skape totalkonsepter, hvor alt var gjennemdesignet og hvor det var en rød tråd fra bygning over møbler til annet interiør.

Det gjelder ikke minst det tyve etasje høye SAS Royal Hotel, som bokstavelig talt tok Arne Jacobsens design til nye høyder med alt fra møbler, dørhåndtak, tekstiler og glass.

Som modernist og ikke minst funksjonalist hadde Arne Jacobsen et særlig blikk for bruksbehov og brukssituasjoner, og da han i 1955 fikk til oppgave å tegne og totalinnrede Københavns første skyskraper, SAS Royal Hotel, fikk han en unik mulighet for å leve ut sine tanker om integrert design og arkitektur.

SAS Royal betraktes i dag som Københavns vartegn, men hotellet er også et levende symbol på Arne Jacobsens totaldesign. Ut over selve bygningsprojektet leverte han tegninger til alt fra møbler til tekstiler, lamper, glass og baderomsarmaturer, hvor flere lever videre som udødelige designklassikere.

Mest kjent er Egget og Svanen, og med forårets relansering av glasserien Royal åpner Holmegaard opp for ennå et ikonisk Arne Jacobsens design til glede for alle gourmet- og designelskere.

SAS Royal Hotel

Arne Jacobsen Cirkel
— Royal-glassene er de eneste glass, som er kjent fra Arne Jacobsens hånd,
og de ble i sin tid produsert første gang på Kastrup Glassverk,
som i 1965 ble slått sammen med Holmegaard  

Serie, Royal, AJ, Arne Jacobsen, klassisk dansk design

Relansering av glasserien Royal

Moderne vinglass har i dag stort fokus på å være designlekre – og vinkorrekte. Her spiller stett, skjenkelinje og volumet en avgjørende rolle, og med relanseringen av Royal vinserien, som Arne Jacobsen designet i 1960’årene, er det tydelig å se hvorfor Arne Jacobsen er dansk modernismes ”Grand Old Man”. Seriens syv glass lever nemlig fult opp til de krav vi stiller til vinglass i dag, selv om de er skapt for over 30 år siden.

Glassene er skapt i et stykke glass og den korte stilken danner et robust, men også elegant fundament for den romslige klokken som løfter innholdet frem og presenterer det best mulig. Glassets klokke er, akkurat som Arne Jacobsens signaturdesign med Svanen og Egget, basert på kurver frem for linjer, og resultatet er et lekkert glass, som oser av Arne Jacobsens verdensberømte sans for proposjoner og detaljer.

 

 

Royal-vinserien passer til rødvin, hvitvin, dessertvin, champagne, cocktail, øl, dram og vann og er dermed det perfekte designstatement på frokostbordet, middagen og til cocktailhour året rundt a la Mad Men.

Alle glass i serien bærer dessuten en hyllest til Arne Jacobsen på glassets fot, hvor designerens sandblåste signatur pryder glasset som en raffinert designdetalj for ”Royalister”.

Royal-glasserien er utført i kvaliteten ”fine glass” med påført sandblåst AJ-signatur og rommer syv forskjellige glass. 

AJ-signatur

AJ Signatur

Royal Rødvinsglass

6 stk., 39 cl
NOK 1 194,00

Royal Hvitvinglass

6 stk., 21 cl
NOK 1 014,00

Royal Dessertvinsglass

6 stk., 19,5 cl
NOK 1 194,00

Royal Champagneglass.

6 stk., 25 cl
NOK 1 194,00

Royal Cocktailglass

6 stk., 20 cl
NOK 1 194,00

Royal Ølglass

6 stk., 48 cl
NOK 1 194,00

Royal Drammeglass

6 stk., 6 cl
NOK 774,00

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X