Produkt Nyheter fra Holmegaard

VÅREN 2015

Her finner du de siste nyheter fra Holmegaard.

Stroppeløs!

Design With Light

Design With Light serie, lys, glas, dansk design

Maria Berntsens glasserie Design With Light er for lengst blitt en moderne klassiker i Holmegaards sortiment. Den organiske designen er synonymt med den karakteristiske skinnstroppen, men ikke nå lengre. Denne våren kaster Holmegaard seg nemlig på den "stroppeløse" bølgen og føyer stormlykter og telysestaker til sortimentet av funksjonell glasskunst. I stedet for skinndetaljen har stakene en bunn av metallisert stål som gjør designen industriell og frir til alle fans av designlekre lysløsninger.

Design with Light-stormlykt (H: 26 cm) og -telysestake (H:15 cm) koster hhv. 569 og 429 NOK. (veil.).

Nyhetene fås i handelen fra medio februar 2015. 

Short cut!

Bouquet

Et godt vinglass er til for å brukes og nytes hver dag – og det krever sitt glass. Derfor har Holmegaard i årtier samarbeidet med Danmarks ledende glassdesignere og skapt en lang rekke vinserier basert på autentisk håndverk og moderne funksjonalitet. En av disse er "Bouquet", som Peter Svarrer formga i 2002 og nå lanseres i en oppdatert utgave med kortere stett. En enkel og kledelig "short cut" som får Bouquet-serien til å fremstå som ultramoderne, men med elegansen og den vinkorrekte designen i full behold.

Holmegaard Bouquet-vinglass finnes til hetvin (32 cl), hvitvin (41 cl), rødvin (62 cl), vann (38 cl) og champagne (29 cl) og koster 129 kr. (veil.) per stk. uansett type glass.

Glassene selges også i eske med seks stk. til 699 kr (veil.).

Glassnyhetene fås i handelen fra medio februar 2015. 

Holmegaard, Bouquet, serie, glas

Holmegaard – et navn med god klang

Urania

Urania, musik, glas, lyd

I nesten 200 år har Holmegaard stått for det ypperste av dansk glasskunst fra vakre vinglass til hippe lanterner med skinnstropp, og "the grand old lady" er fortsatt med på notene. Våren 2015 skriver Holmegaard dermed et nytt kapittel i glasshistorien med lanseringen av Urania. En akustisk lydforsterker, designet av Aric Snee, som hyller "low tech"-trenden og fungerer som holder i lekker design for iPhone 4, 5 og 6.

Urania er utført i munnblåst glass som blåses i ett stykke, og er dermed noe så sjeldent som et høyestetisk kunstprodukt med et reelt praktisk bruksområde. Urania finnes i både klart og røykfarget glass og minner med sin enkle, traktformede design om både et gammeldags hørerør og havets brusende konkylier. Vellyd, sa du?

Urania (h: 10,5 cm, b: 24 cm, d: 13,5 cm) koster 1099 kr i klart glass og 1249 kr i røykfarget glass (veil.). iPhone er ikke inkludert i prisen.

Den akustiske høyttaleren er i handelen fra primo februar 2015. 

Ideelt generasjonsskifte

Idéelle

I 190 år har Holmegaard satt glasskunst på bordet og skapt design som varer gjennom flere generasjoner. Denne sesongen lar det ikoniske glassmerket arven gå videre i egne rekker, når Holmegaard relanserer vin- og vannkaraffelen Idéelle. Karaffelen er skapt av Malene Lütken, datter til glasslegenden Per Lütken, og fører glassarven videre med klassisk Holmegaard DNA og høy funksjonalitet. 

Med den praktiske "glassfolden" på toppen er Idéelle-karaffelen samtidig en "nødvendighet" på varme sommerdager. Den karakteristiske folden er nemlig ikke bare en dekorativ designdetalj, men en funksjonell stoppekloss som sørger for at isbitene blir i karaffelen når du skjenker, så hylleblomst, cider og limonade kan serveres iskald og elegant.

Idéelle-karaffel (H: 20,6 cm) koster 469 kr (veil.) og fås i handelen fra medio februar 2015. 

Idéelle serie, glas, karaffel, dansk design

La det blomstre

Old English

Old English serie, dansk design, glas, blomster

Våren er høysesong for blomster inne og ute, og nettopp nå er det florale også en av interiørmotens sterkeste trender. Det blomstrer på puter, print, pyntegjenstander og selvfølgelig på bordet, der dekorative vaser alltid står høyt i kurs. Derfor har Holmegaard, i kreativt samarbeid med hageentusiasten og blomsterkunstneren Claus Dalby, skapt Old English. En ny vaseserie i klart glass som blander det beste av dansk glasskunst og engelsk hagetradisjon, og byr på den ultimate vase- og blomsterskåldesignen.

Old English-vaser (H: 19 cm og 24 cm) og blomsterskåler (Ø: 19 cm og 25 cm) finnes begge i to størrelser.

Vasene koster hhv. 499 og 699 kr. (veil.), mens skålene koster hhv. 499 og 699 kr. (veil.).

De nye Old English-glassproduktene er i handelen fra medio februar 2015.

Frostede vårfornemmelser

Design With Light

Våren er full av milde solstreif, sprø blomster og lyse timer. Det fortjener en hyllest, og derfor lanserer Holmegaard nå Maria Berntsens populære Design with Light-krukker i ny, frostet utgave. De multifunksjonelle krukkene bringer bokstavelig talt våren inn i boligen i form av vase, blomsterkrukke og orkidépotte, og produktutvidelsen støtter samtidig opp om Design with Light-universet, som har mottatt flere internasjonale designpriser, blant annet Interior Innovation Award 2014.

De nye Design with Light-krukkene i frostet glass er på hhv. 10, 12 og 16 cm (h). Krukkene koster hhv. 369,  469 og 599 kr (veil.).

Nyhetene fås i handelen fra medio februar 2015.

Design With Light serie, krukke, glas, dansk design

Produktnyheder fra Holmegaard

Høsten 2015

Her kan du se de seneste nyheder fra Holmegaard

Ikoniske oppbevaringskrukker til hele brukspaletten

Palet

Holmegaard har vært en levende del av dansk glassarv i 190 år og har både klassiske og kulørte skatter i sitt designarkiv. Deriblant oppbevaringskrukkene, Palet, som Michael Bang designet for Holmegaard i 1969 og som siden ble del av en større glasserie. Med Palet brakte Holmegaard popkulturen inn i dansk glasskunst, og de fargesterke produktene lever stadig i beste velgående blant samlere. Nye fans kan imidlertid også snart være med, når Holmegaard til høsten relanserer de populære Palet-krukkene i flere størrelser og farger.

Palet oppbevaringskrukker med eikelokk finnes i flere farger og størrelser. Serien koster:

Oransje krukke 0,35 l – 399,00 kr (veil.).
Gul krukke, 0,5 l – 459,00 kr (veil.).
Grønn krukke, 0,7 l – 499,00 kr (veil.).
Brun krukke, 1,2 l – 659,00 kr (veil.).
Blå krukke, 2 l – 699,00 kr (veil.). 

Palet fås i butikken fra medio august 2015

Cabernet – nå med vannkaraffel

Cabernet

Vann er en av livets få gratis gleder, og ifølge moderne kostråd skal vi drikke mye av det. Hele to liter om dagen, og det krever naturligvis sin karaffel, både til hverdag og på gjestebordet. Derfor supplerer Holmegaard denne høsten den klassiske glasserien ”Cabernet” med en vannkaraffel. Karaffelen er utformet i Peter Svarrers velkjente stil i det mykt buede glasset som gjør karaffelens kropp frodig og feminin. Designen avrundes med en tett korkpropp, som også kan brukes til Cabernet-seriens vinkaraffel.

Den nye Cabernet Vannkaraffel er utført i kvaliteten «fine glass» ─ glass med ekstra klarhet, og rommer 1,5 liter. Karaffelen med korkpropp koster 399,00 kr (veil.) og fås i butikken fra medio august 2015. Korkproppen passer også til Cabernet Vinkaraffel og selges derfor også separat til 59,00 kr (veil.).

Provence – smoking hot i seks tiår

Provence

Per Lütkens glasskål ”Provence” så dagens lys i 1955 og har holdt seg i designelskernes søkelys siden. Et faktum som gjør Provence-skålen til en ekte klassiker og vitner om at godt design ofte er tidløs. Her ligger skjønnheten i de små detaljer og det avanserte håndverket som har holdt Provence-designet varmt i seks årtier og som nå hylles med en spesiell jubileumsfarge i røykbrunt glass.

Jubileumsskålen lanseres i to størrelser – en helt ny på 15 cm samt den velkjente størrelsen på 25 cm – som begge legger opp til funksjon og dekorasjon. Plassert som stilsikker borddekorasjon på sidebordet, skapes den helt riktige retrostemningen. Skålen kler rollen som fruktfat på kjøkkenet og på spisebordet med frodige granatepler og bugnende appelsiner. Og som skulpturell og avantgarde blomsterskjuler med mini-orkideer eller avskårne, kritthvite roser i trengsel, på et vakkert dekket middagsbord der less is more.

Provence jubileumsskål i røykbrunt munnblåst glass (Ø: 15 cm og Ø: 25 cm) koster hhv. 649,00 og 1.199,00 kr (veil.) og er i butikken medio oktober 2015, og så lenge lageret rekker. 

En hyllest til godt øl

Humle

Øl er ikke lenger bare øl. Øl er i dag det kuleste du kan drikke, og skal dyrkes med samme intensitet og raffinement som vi kjenner fra vinens verden. Det har satt mikrobryggerier, ølsmaking og foodpairing høyt på den gastronomiske dagsordenen, og med høstnyheten ”Humle” har Holmegaard skapt en ny, velskjenket serie som gir den moderne ølkulturen sitt helt eget glass til pilsner/hveteøl, ale og stout.

Holmegaard Humle er en serie av tre forskjellige ølglass til ale (48 cl), stout (48 cl) og pilsner/hveteøl (62 cl).

De munnblåste glassene koster hhv. 259,00, 259,00 og 299,00 kr (veil.) per stk. og fås i butikken fra medio august 2015. 

Blomsterdesign til nye høyder

Old English

Da Holmegaard denne våren lanserte Old English, var det ikke bare et tilskudd til merkets omfattende varesortiment. Vasen, som er skapt i tett dialog med hageentusiasten Claus Dalby, er samtidig den første vasen som Holmegaard har designet sammen med blomstereksperter, og mottakelsen har vært overveldende. Både blomsterbarn og designfolk er tilhengere av den klassiske amforadesignen, som gir blomsterteknisk støtte til både stramme og løst bundne buketter. Vasen er et flott blikkfang, ─ både med og uten blomster. Nå lanseres Old English i en flott gulvstørrelse, for Holmegaards nye superstjerne vil selvfølgelig ha en «supersize».

Old English gulvvase (H: 60 cm) er utført i munnblåst glass og koster 1.999,00 kr (veil.). Vasen fås i butikken fra medio august 2015. I butikken finnes allerede Old English-vaser (H: 19 cm og H: 24 cm) og blomsterskåler (Ø: 19 cm og Ø: 25 cm) til 499,00 og 699,00 kr (veil.) for hhv. små og store størrelser av vaser og skåler.

Et klunkende jubileum

Klukflaske

Har man sagt Holmegaard, har man nesten også sagt ”klunkeflaske”. Glassflasken med det pussige navnet og de karakteristiske søylene, også kjent som ”klem”, har vært en del av Holmegaards DNA siden etableringen i 1825, og når Holmegaard i år kan feire 190-års jubileum, er det naturligvis med en hyllest til den ikoniske designen. Klunkeflasken anno 2015 har fått tre søyler istedenfor de klassiske fire, og er dessuten utført i en spesiell jubileumsfarge, røykbrun, som selges som limited edition i begrenset opplag (nøyaktig 1825 stk.). 

Som en ekstra markering av jubileet kommer klunkeflasken med en etikett som markerer at det er 190 år siden Holmegaards grunnleggelse. Flasken bærer dessuten «svanelogoen», som symbol på at hver eneste klunkeflaske er unik og håndlaget av glassblåseren ─ med all den sjarmen som kjennetegner munnblåst glass av fineste kvalitet. Nå, som den gang.

Holmegaard klunkeflaske i jubileumsutgave (H: 27,5 cm) er munnblåst og rommer omtrent 50 cl, da hver flaske er unik. Klunkeflasken koster 899,00 kr (veil.) og finnes i butikken fra medio oktober 2015, så lenge lageret rekker. 

Tidsriktig kalenderlys

Design with Light

Med Maria Berntsens ”Design with Light”-serie har Holmegaard satt den nordiske lyskulturen på kartet for moderne lysdesign. Lys er ikke bare stemningsskapere, men også effektfulle innredningsdetaljer i hjemmet. Klart glass og naturlig skinn løfter lysene til å bli små designobjekter, i lykter og kammerstaker. Nå er turen kommet til kalenderlyset, som har fått sin helt egen design og tilhørende kubbelysestake i Design with Light-universet. Holmegaard teller ned til advent og til julaften – og det blir en flott kalenderjul! 

Design with Light-adventslys / -kalenderlys (H: 22 cm og 28 cm) koster hhv. 129,00 kr og 149,00 kr (veil.). 

Design with Light-blokklysestake (Ø: 17 cm, 19 cm) koster 349,00 kr (veil.).

Nyhetene er i butikkene fra starten av september 2015.

Jul i Jette Frölichs hage

Holmegaard Christmas

Holmegaard har i en årrekke utarbeidet en designformel for julen i samarbeid med Jette Frölich. I år fortolkes julens motiver igjen med utgangspunkt i det nære og naturlige som kjennetegner seriens univers. Holmegaard Christmas 2015 består av funksjonelle glassprodukter til kjøkken og bord, og kommer denne gang med en personlig tvist. Kolleksjonen «Jul i Hagen» henter nemlig inspirasjon fra Jette Frölichs egen vinterhage, og dekker opp til julehygge med rimfrost på nakne grener og lykkelige fugler omkring fuglebrettet.

Holmegaard Christmas-kolleksjonen består som alltid av flaske, dramglass, kakeglass, vannglass, skål, lyslykter og kalenderlys med årets illustrasjon og er dermed den opplagte gaveideen til nye og gamle samlere.

Nyhetene fås i butikken fra medio august 2015 og koster (veil.):

Flaske – 329,00 kr, Dramglass (2 stk.) – 169,00 kr, Kakeglass – 499,00 kr, Vannglass – 149,00 kr, Skål – 199,00 kr, Lyslykter (2 stk.) – 249,00 kr & Kalenderlys – 99,00 kr

Rommes juleroser

Ann-Sofi Romme

Til tross for sitt sarte ytre er julerosen en av naturens mest hardføre blomster. Hver vinter blomstrer den hvite rosen som et varsel om at det stadig er liv under snødekket, og julen 2015 får den lille helten en velfortjent hyllest i Holmegaards Ann-Sofi Romme-kolleksjon. Her brukes julerosen som motiv på den tynne glasspynten, og gir årets design et streif av naturpoesi som er som skapt for det nordiske vinterhjemmet.

Årets Ann-Sofi Romme glasskolleksjon – julehjertet (H: 10 cm), julestjernen (H: 7 cm), juleistappen (H: 12 cm), juleklokken (H: 8 cm) og julekulen (H: 7 cm) – har en enhetspris på 149,00 kr (veil.) og fås i butikken fra medio august 2015.

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X