Pressemeldinger

Holmegaard

Her finner du de siste pressemeldingene om nye produkter fra Holmegaard.

» Gå til pressekontakt
» Få tilgang til vår bildedatabase

Primula

Pressemeldinger

Jacob E. Bang er kjent som Danmarks første industrielle designer og opphavsmann til funksjonalismen i dansk glassdesign. Uttrykket hans var både folkelig og virtuost, og som kreativ direktør for Holmegaard Glasværk var Bang med på å sette dansk kunstindustri på verdenskartet. I Skandinavia er Bang for lengst blitt kult blant samlere, og nå hyller Holmegaard røttene med en tur i designarkivet og relanseringen av Primula: En munnblåst vase med optisk mønster basert på Bangs originale design. Den klare Primula-vasen får dessuten følge av en mindre, farget variasjon i plomme og smoke. Den tolker den ikoniske vasedesignen inn i et moderne interiør og forkjærligheten for arkitektonisk glasskunst.

Her finner du pressemeldinger fra Primula kolleksjonen:

Høsten 2018
» Primula fra en glasspioner

Holmegaard, Primula

OLD ENGLISH

Pressemeldinger

Holmegaard, Old English, hyracintvase

Vaseserien Old English har hatt voksetrang siden Holmegaard første gang lanserte det dekorative amforadesignet i samarbeid med blomsterentusiasten Claus Dalby. Old English finnes i dag til enkeltstående blomsterstilker, klassiske buketter og større blomsterarrangementer, og nå er tiden kommet for å sette vinterens velduftende blomsterfavoritt, hyasinten, i munnblåst glass. Den lille, nye vasen er også perfekt til avskårne småblomster. Franske anemoner og perlehyasinter sprer vårstemning i en enkelt minibukett, og med flere vaser kan du få bordet til å ligne en hagefest.

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Høsten 2018
» Old English til hyasinter og trendy små stilker

Pressemeldinger 2017
» Hvit vaseeleganse 

Pressemeldinger 2016
» Old English – lyspunkt og blomsterkunst i ny, liten størrelse 

Pressemeldinger 2016
» Floralt design for én

Pressemeldinger 2015
» Blomsterdesign til nye høyder
» La det blomstre

Scala

Pressemeldinger

Da Holmegaard i fjor nytolket og relanserte kjøkkenklassikeren Scala, videreførte merket sin sterke tradisjon for oppbevaring med en moderne vri. De karakteristiske glassene med bøylelukking og innebygget måleskala rommer både tørt til kjøkkenbordet og vått til kjøleskapet, hvor fans av fermentering og hjemmesylting har behov for lufttett oppbevaring i alle størrelser. Derfor utvider Holmegaard nå Scala med et praktisk halvlitersglass som er perfekt for alt fra nøtter og mandler til surdeig og chiagrøt, og som i likhet med resten av serien enkelt kan løftes ved å gripe tak i den stilrene stålbøylen.

Her finner du pressemeldinger fra Scala kolleksjonen:

Høsten 2018
» Oppbevaring i mindre skala

Pressemeldinger 2017
» Oppdatert oppbevaringsklassiker

Holmegaard, Scala,

HOLMEGAARD CHRISTMAS

Pressemeldinger

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Holmegaard Christmas

Sammen med adventskransen og julekalenderen er julemarkedet en av desembers faste tradisjoner. For mange markerer årets julemarked med familien eller venninnene selve startskuddet til at juletiden nå er i gang, og markedsplassen er i dag forum for både gastronomi, kunsthåndverk og designgaver. Det samme gjelder Jette Frölichs klassiske juleserie, Holmegaard Christmas, som i år igjen illustrerer høytiden med papirklipp på glass med motiver hentet fra nettopp det nordiske julemarkedet. Her er fargene naturlige og nedtonede med tilsatte varme gulldetaljer som inviterer til varm drikke, søtsaker og en enkel avec – og til å gi bort som samlerobjekter og vertinnegaver.

Her finner du pressemeldinger fra Holmegaard jul kolleksjonen:

Høsten 2018
» Holmegaard holder julemarked

Pressemeldinger 2017
» Jettes juleeventyr

Pressemeldinger 2016
» Juletreet med sin pynt

Pressemeldinger 2015
» Jul i Jette Frölichs hage

Pressemeldinger 2014
» Jette Frölich feirer jul i skogen

Pressemeldinger 2013
» Holmegaard Christmas – nå med hot drink-glass til varme drikker

ANN-SOFI ROMME

Pressemeldinger

Julen er hjertenes fest, og der det er kjærlighet, er det også kyss! Slik må Ann-Sofi Romme ha tenkt da hun skapte motivet til årets Holmegaard Christmas-kolleksjon. Som alltid har Romme latt seg inspirere av naturens former, og til julen 2018 er mistelteinen med de vakre bladene og de bugnende bærene i sentrum på fire munnblåste glassdesign; Klokken, Kulen, Hjertet og Stjernen. I tråd med tidens fargetrend er den grafiske dekorasjonen utført i rødt og gull med matchende røde silkesnorer til oppheng på treet, i vinduet og kanskje midt i døren som en designlekker invitasjon til mistelteinmagi anno 2018.

Her finner du pressemeldinger om nye produkter fra Ann-Sofi Romme:

Høsten 2018
» Kalde kyss

Pressemeldinger 2017
» Julens glasskongler

Pressemeldinger 2016
» 
Kul kristtorn

Pressemeldinger 2015
» Rommes juleroser

Pressemeldinger 2014
» Urban ugle-jul

Pressemeldinger 2013
» Skandinavisk jul 

 

Holmegaard, julepynt, julepynt 2018, Anne Sofie Romme

Regina

Pressemeldinger

Den ikoniske danske glassprodusenten Holmegaard ble grunnlagt i 1823 av lensgrevinne Henriette Danneskiold-Samsøe og bærer tittelen ”Kongelig hoffleverandør” med stolthet. I 1992 fikk Holmegaard det ærefulle oppdraget å designe en glasserie til det danske kongeparets sølvbryllup, som en gave fra Københavns Borgerrepræsentation. Serien, som er designet av Anja Kjær, ble kalt Regina og består av vann-, vin- og champagneglass, inspirert av venetiansk glasskunst. Denne våren introduserer Holmegaard, med spesialtillatelse, Regina i sitt sortiment, så vi alle kan oppleve disse majestetiske glassene.

Her finner du pressemeldinger fra Regina kolleksjonen:

Forår 2018
» Glasskunst for feinschmeckere

No.5

Pressemeldinger

De siste årene har barvognen gjort comeback i innredningen, og det med god grunn. En velassortert barvogn oser umiskjennelig av elegante retrovibber, og henger naturlig nok sammen med cocktailtrenden og en ny æra for klassiske sprittyper som gin og whisky. Dette har igjen skapt et behov for stilfull oppbevaring av flasker, glass og egnet tilbehør. Våren 2018 melder ett nytt bartilbehør seg, når Holmegaard relanserer den ikoniske karaffelen No. 5. Per Lütken formga den originale karaffelen i 1970, og kombinasjonen av enkle linjer og tykt, munnblåst glass er fortsatt svært aktuell i dag – både til barvognen og til hverdagens stilrene servering av vann, saft osv.

Her finner du pressemeldinger fra No. 5 kolleksjonen:

Forår 2018
» Karaffel for feinschmeckere

Design with Light

Pressemeldinger

Maria Berntsen er en av Danmarks mest anerkjente designere med en spesiell forkjærlighet for glass. Hun har samarbeidet med Holmegaard i mer enn 15 år, og er spesielt kjent for serien Design with Light hvor hun kombinerer glass og kjernelær i en spennende materialmiks. Nå utvides Maria Berntsens signaturserie med en ny utgave av lanternen, med et stemningsfullt og sofistikert uttrykk i røykfarget glass med svart skinnstropp.

Her finner du pressemeldinger fra Design with Ligh kolleksjonen:

Våren 2018
» Design with Light viser sin mørke side

Høsten 2016
» Design with Light inntar uterommet 

Våren 2016
» Holmegaard hyller hengeplanten

Pressmeldinger 2015
» Tidsriktig kalenderlys
» Frostede vårfornemmelser
» Stroppeløs!

Pressemeldinger 2014
» Design With Light på alle fat
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse 
» Kammerstaken gjør comeback 

Crosses

Pressemeldinger

Holmegaard fortsetter å hente frem skatter fra det danske designarkivet. Denne høsten står Bodil Kjærs ikoniske Crosses-vase fra 1961 for tur. Vasen i munnblåst glass relanseres i tre størrelser, med en moderne fargeoppdatering i klart, røykfarget og transparent grønt glass.

Her finner du pressemeldinger fra Crosses kolleksjonen:

Høsten 2017
» Holmegaard gir nytt liv til Crosses-vasen

 

 

Holmegaard, Crosses, Bodil Kjær, Dansk design, vase, glas,

Scala

Pressemeldinger

Holmegaard, Scala, dansk design, opbavaringsglas,

Oppbevaringsglasset Scala så første gang dagens lys for 25 år siden og ble i årene som fulgte en kjøkkenklassiker. Denne høsten tolker glassprodusenten Holmegaard Scala i en ny, moderne utgave. De ikoniske oppbevaringsglassene beholder sin berømte funksjonalitet med patentlukning og praktisk, dekorativ måleskala støpt inn i glasset, men har i dag fått en mer feminin formgivning. Den nostalgiske glassflasken og de fire glassbeholderne suppleres dessuten med matchende drikkeglass.

Her finner du pressemeldinger fra Scala kolleksjonen:

Høsten 2017
» Oppdatert oppbevaringsklassiker

 

 

Lumi

Pressemeldinger

Da Holmegaard i fjor lanserte serien LUMI introduserte den ikoniske glassprodusenten samtidig metall som nytt materiale til sitt sortiment av lysdesign. De moderne stakene med glassmansjett ble raskt populære, ikke minst som arvtager for den tradisjonelle adventskransen. Denne høsten venter mer nytt i metall. Denne gangen har Maria Berntsen tolket den ikoniske, femarmede trelysestaken på nytt i trendy messing, og gitt kronelysene minimalistiske, hvite glassmansjetter.

Her finner du pressemeldinger fra Lumi kolleksjonen:

Høsten 2017
» Maria Berntsen på messingføtter

Høsten 2016
» Nordisk lyskultur med ny design

 

Holmegaard, Lumi

Cabernet

Pressemeldinger

Holmegaard, Carbernet, PETER SVARRER, dansk design, carbernet vinglas, carbernet serie

Vi tyr ikke lenger bare til champagne når noe skal feires eller vi skal unne oss selv noe ekstra godt av den flytende sorten. I takt med dagens gastro- og feinschmeckerbølge opplever cocktailer nå en renessanse på byens barer hvor det eksperimenteres med både ikoniske klassikere og nye smakskombinasjoner. Trenden har flyttet seg til hjemmet hvor gjester gjerne bys en spennende og smakfull cocktail. Her må utstyret selvfølgelig være i orden, og derfor utvider Holmegaard vinserien Cabernet med et skulpturelt, art-deco-inspirert cocktailglass som passer til både flytende fristelser og andre appetittvekkere.

Her finner du pressemeldinger fra Cabernet kolleksjonen:

Efterår 2017
» Cocktail o’clock

Høsten 2015
» Cabernet – nå med vannkaraffel

Pressemeldinger 2014
» Vannkunst og attraktiv aperitiff
» Cabernet – nå også til konjakk (Word-document)
» Lyspunkter! (Word-document)

Ann-Sofi Romme

Pressemeldinger

Innendørs julehygge og inspirasjon fra det skandinaviske vinterlandskapet møtes hvert år i Ann-Sofi Rommes tolkning av Holmegaard Jul. Med sine fire faste former Julehjertet, Julestjernen, Juleklokken og Julekulen bygger hun bro mellom tradisjon og fornyelse, for kolleksjonen får nytt motiv hver sesong. For julen 2017 prydes de munnblåste glassopphengene av lerketreets spede miniatyrkongler, som funkler i rødt og gull og gir hjemmet julestemning med en touch av glamour.

Her finner du pressemeldinger om nye produkter fra Ann-Sofi Romme:

Efterår 2017
» Julens glasskongler

Høsten 2016
» 
Kul kristtorn

Høsten 2015
» Rommes juleroser

Pressemeldinger 2014
» Urban ugle-jul

Pressemeldinger 2013
» Skandinavisk jul 

 

 

Holmegaard, julepynt, glas, Ann sofie romme,

Holmegaard Christmas

Pressemeldinger

Holmegaard, jette frolic, jul, juleflaske

Jette Frölich fusjonerer hvert år glasskunst med papirklipp til funksjonell bruksdesign i serien Holmegaard Jul. Julekolleksjonen for 2017 er inspirert av det russiske eventyret om Fader Frost og Prinsesse Vår og hyller årstidenes skifte med motiver i rødt og hvitt. Dette gir årets jul et snev av sofistikert folklore på alt fra kakekrukker til lyslykter.

Her finner du pressemeldinger fra Holmegaard jul kolleksjonen:

Efterår 2017
» Jettes juleeventyr

Høsten 2016
» Juletreet med sin pynt

Pressemeldinger  2015
» Jul i Jette Frölichs hage

Pressemeldinger 2014
» Jette Frölich feirer jul i skogen

Pressemeldinger 2013
» Holmegaard Christmas – nå med hot drink-glass til varme drikker

Old English

PRESSEMEDDELELSER

Serien Old English har sitt utsprung i et samarbeid mellom Holmegaard og blomsterentusiasten Claus Dalby. Tanken var å skape et design som ikke bare presenterer seg selv, men også presenterer innholdet på en vakker måte. Siden lanseringen av den første vasen har Old English vært kult blant både blomsterpiker og hagekarer. Nå suppleres det blomstrende universet med et nytt design i elegant, opalhvitt glass, som hyller den nordiske fargepaletten og danner et perfekt lerret til blomster av alle typer og farger.

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Forår 2017
» Hvit vaseeleganse 

Efterår 2016
» Old English – lyspunkt og blomsterkunst i ny, liten størrelse 

Forår 2016
» Floralt design for én

Pressemeddelelser 2015
» Blomsterdesign til nye høyder
» La det blomstre

Flora

PRESSEMEDDELELSER

Da Holmegaard i 2007 lanserte vaseserien Flora, skjedde det i samarbeid med den danske designkometen Louise Campbell. Ti år senere har hverken Louise Campbell eller hennes karismatiske design vist seg å være døgnfluer – tvert i mot. Louise Campbell er i dag en av de mest etablerte danske formgiverne på den internasjonale designscenen, og med sin minimalistiske, men likevel blomsterinnbydende estetikk, er Flora også full av aktualitet. Derfor gjør Campbells design nå comeback i Holmegaards portefølje av moderne statement-vaser, og viser både tradisjon og fornyelse i flere varianter og trendfarger.  

Pressemelding Flora:

Våren 2017
» Comeback for Campbell og Flora

 

 

Palet

PRESSEMELDINGER

Da glassdesigner Michael Bang i 1969 skapte serien "Palet" til Holmegaard, satte han ikke bare estetisk og funksjonell oppbevaring på agendaen. Palet ble et ikon som brakte knallfargene inn i dansk glasskunst, og i fjor gjenoppstod Palet til glede for designelskere og kolorister da Holmegaard gjenintroduserte serien i sitt sortiment. I dag dekker Palet hele fargespekteret, fra oppsiktsvekkende gul til asurblå og oransjerød. Nå suppleres serien med to sterke nyheter i trendfargen grå, som er elegant å bruke alene, samtidig som den gir nedtonet motspill til de eksisterende aksentfargene.

Her finner du pressemeldinger fra Palet kolleksjonen:

Høsten 2016
» Nye gråtoner på paletten

Pressemeldinger 2015
» Ikoniske oppbevaringskrukker til hele brukspalettenn

Palet

PRESSEMELDINGER

Holmegaard betraktes med rette som dansk glassdesigns Grand Old Lady. Den prisbelønte virksomheten har røtter tilbake til 1825, og har heldigvis verken blitt konservativ eller fargeredd siden den gang.  Holmegaard klarer å følge med i tiden og lar ny, gammel og gjenfunnet design møtes. Holmegaard relanserte i fjor et av de mest fargerike innslagene fra merkets designarkiv, serien Palet, som på 70-tallet var kjent for oppbevaringskrukker i knallfarger med trelokk. Denne høsten kommer det mer nytt på paletten, men denne gang i sort-hvitt, da nyhetene er salt- og pepperkverner.     

Her finner du pressemeldinger fra Palet kolleksjonen:

Efterår 2016
» Palet til salt og pepper

Pressemeldinger 2015
» Ikoniske oppbevaringskrukker til hele brukspaletten

Lumi

PRESSEMELDINGER

Som grafisk designer, og personen bak Holmegaards moderne klassiker "Design with Light", brenner Maria Berntsen for å utvikle den nordiske lyskulturen. Med sin populære lanterneserie skapte hun en mobil lyskilde i glass og skinn, og med lysestakenyheten "LUMI" er turen kommet til enda en lysrevolusjon. LUMI er laget i mattsort metall, og dekorerer med mansjetter i farget glass som hyller merkets røtter og skaper en ny, overraskende materialekombinasjon. LUMI finnes som enkeltstake i to forskjellige høyder og som firearmet design, som maksimerer effekten av levende lys og frir til julebordet som en alternativ adventsstake. 

Her finner du pressemeldinger fra Lumi kolleksjonen:

Høsten 2016
» Nordisk lyskultur med ny design

 

 

Design with Light

PRESSEMELDINGER

Holmegaard er kjent for sine mange lysestaker og lyslykter – og det samme er Maria Berntsen, som med sin karakteristiske lanterne, Design With Light, har gitt Holmegaard en moderne signaturdesign. Med sin praktiske skinnstropp er Design with Light den ultimate mobile lyskilden som alltid er for hånden, og nå får lanternen enda flere bruksmuligheter. Som en hyllest til utendørshyggen lanserer Holmegaard en ekstra robust utgave av Design with Light-lanternen. Høstens nyhet er produsert i slagfast, varmeresistent glass og setter fullt fokus på flammen med miljøvennlig lampeolje og karbonfibervegger.

Her finner du pressemeldinger fra Design with Ligh kolleksjonen:

Høsten 2016
» Design with Light inntar uterommet 

Våren 2016
» Holmegaard hyller hengeplanten

Pressmeldinger 2015
» Tidsriktig kalenderlys
» Frostede vårfornemmelser
» Stroppeløs!

Pressemeldinger 2014
» Design With Light på alle fat
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse (Word-dokument)
» Kammerstaken gjør comeback (Word-dokument)

Old English

PRESSEMELDINGER

Etter flere sesonger på catwalken og i tilbehørs-universet har blomstertrenden spredt seg til flere områder i hjemmet. Tapeter og gulvtepper blomstrer i innredningen og skaper en følelse av frodige oaser året rundt, og på vei mot mørketiden har Holmegaard gode nyheter til alle glasselskere og floralister. Claus Dalbys populære amforadesign "Old English" får nemlig enda en avlegger med lanseringen av en ny blomsterskål i miniformat med maksimale bruksmuligheter, samt en matchende lyslykt.

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Høsten 2016
» Old English – lyspunkt og blomsterkunst i ny, liten størrelse

Våren 2016
» Floralt design for én

Pressemeldinger 2015
» Blomsterdesign til nye høyder
» La det blomstre

 

Ann-Sofi Romme

PRESSEMELDINGER

Innendørs julehygge og inspirasjon fra vinterlandskapet møtes hvert år i Ann-Sofi Rommes tolkning av Holmegaards jul. Her gir julestjernen, juleklokken, julehjertet, juleistappen og julekulen et glassklart formspråk til sesongens motiv, som i 2016 hentes fra en ekte botanisk juleklassiker: Den eviggrønne kristtornen. Med sine vakkert ornamenterte blader og dekorative bær er kristtornen den opplagte modellen for Ann-Sofi Rommes stiliserte illustrasjoner, som i sin rød-gylne enkelhet frir til både minimalister og tradisjonalister med hang til julens natursymbolikk.

Her finner du pressemeldinger om nye produkter fra Ann-Sofi Romme:

Høsten 2016
» 
Kul kristtorn

Høsten 2015
» Rommes juleroser

Pressemeldinger 2014
» Urban ugle-jul

Pressemeldinger 2013
» Skandinavisk jul (Word-dokument)

Holmegaard Christmas

PRESSEMELDINGER

Juletreet er et av de sterkeste symbolene i den moderne juletradisjonen og den ultimate markøren på julens begynnelse og avslutning. Når treet hentes inn og pyntes, er det like før den store kvelden kommer, og når treet bæres ut, er alt overstått. Juletreet fortjener med andre ord all den hyllest det kan få – og med utgangspunkt i H.C. Andersens eventyr om Grantreet er det akkurat det årets Holmegaard Christmas-kolleksjon handler om. Jette Frölich føyer enda en gang papirklipp til den klassiske glasserien og har illustrert de mange funksjonelle bruksdesignene med en fargemettet tolkning av ekte, skandinavisk jul.

Her finner du pressemeldinger fra Holmegaard jul kolleksjonen:

Høsten 2016
» Juletreet med sin pynt

Pressemeldinger  2015
» Jul i Jette Frölichs hage

Pressemeldinger 2014
» Jette Frölich feirer jul i skogen

Pressemeldinger 2013
» Holmegaard Christmas – nå med hot drink-glass til varme drikker (Word-dokument)

Gaia

Pressemeldinger

Urban gardening er en av dagens sterkeste trender. Med inspirasjon fra metropoler som Paris, Tokyo og New York spirer nyttehager frem i bakgårder, på hustak og i private plantekasser, slik at storbyens beboere selv kan høste råvarene sine. Denne våren kommer Holmegaard alle planteglade designelskere i møte med det selvvannende vekstglasset Gaia, skapt av den amerikanske glassdesigneren Aric Snee. Den innovative bruksdesignen tar hagen med inn i hjemmet, og sørger for friske krydderurter, blomster og planter året rundt.

Her finner du pressemeldinger fra Gaia kolleksjonen:

Våren 2016
» Moder jord til det moderne hjemmet

 

 

Old English

Pressemeldinger

Vasen spiller en avgjørende rolle i Holmegaards produkt-DNA. Glassprodusenten har i årenes løp gitt navn til en lang rekke vaseklassikere, men Old English er noe for seg selv. Den dekorative amfora-vasen er laget i samarbeid med blomsterentusiasten Claus Dalby, og satte for første gang blomsterteknisk formgivning på Holmegaards designagenda. Resultatet er en funksjonell og uendelig vakker vaseserie i klart glass, som nå suppleres med en ny design til én enkelt blomst: solitaire-vasen. 

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Våren 2016
» Floralt design for én

Pressemeldinger 2015
» Blomsterdesign til nye høyder
» La det blomstre

 

Royal

Pressemeldinger

Arne Jacobsen er et ikon i dansk design og arkitektur. I samtiden var Arne Jacobsen anerkjent for sine mange totalløsninger, som han skapte til både private og offentlige byggeprosjekter. Det gjelder ikke minst det tjue etasjer høye SAS Royal Hotel, som bokstavelig talt tok Arne Jacobsens design til nye høyder med alt fra møbler, dørhåndtak, tekstiler og glass. Som en hyllest til modernismens multikunstner relanserer Holmegaard nå vinserien "Royal" med sandblåst Arne Jacobsen-signatur på glassenes stett.

Her finner du pressemeldinger fra Royal kolleksjonen:

Våren 2016
» En kongelig skål for Arne!

 

Design With Light

Pressemeldinger

Maria Berntsens populære Design with Light-serie har i løpet av fem år spredd seg fra en enkel design til et helt univers av lykter, krukker, fat og lysestaker. Nye og gamle tilhengere er glad i de enkle, organiske produktene med stropp i kjernelær, som setter Nordic Living på designkartet. Nå er turen kommet til å innta planteriket. Denne våren får Design with Light-sortimentet enda en tilvekst i form av en hengekrukke med ekstra lang stropp og tilhørende krok, som er laget til planter og andre typer gjenstander som henges opp til oppbevaring.

Her finner du pressemeldinger fra Design with Ligh kolleksjonen:

Våren 2016
» Holmegaard hyller hengeplanten

Pressmeldinger 2015
» Tidsriktig kalenderlys
» Frostede vårfornemmelser
» Stroppeløs!

Pressemeldinger 2014
» Design With Light på alle fat
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse (Word-dokument)
» Kammerstaken gjør comeback (Word-dokument)

Klukflaske

Pressemeldinger

Klunkeflasken er et ekte Holmegaard-ikon. Glassflasken med det merkelige navnet og den vakre, søyleformede designen har vært en del av Holmegaards DNA siden etableringen i 1825. Flasken gjorde et comeback i fjor i en spesiell limited edition som markerte Holmegaards 190-årsjubileum. Men klunkeflasken er kommet for å bli. Våren 2016 lanseres den populære designen i en klassisk, klar utgave, som med det transparente glasset tilføyer en flott flaske til det nordiske barskapet og dagens mange hjemmelagde dram- og akevittvarianter.

Her finner du pressemeldinger fra Klunkflaske kolleksjonen:

Våren 2016
» Klar klunk

Pressemeldinger 2015
» Et klunkende jubileum

 

Bouquet

Pressemeldinger

I fjor oppdaterte Holmegaard Peter Svarrers kjente glasserie Bouquet, og gjorde stetten litt kortere på alle glassene i sortimentet. Forkortelsen var et enkelt, men effektivt virkemiddel som gjorde Bouquet bedre egnet til å dekke dagens bruksbehov, som krever moderne og ukompliserte glass til alle anledninger, og som samtidig oppfyller tradisjonelle regler for korrekt form. Våren 2016 utvides Bouquet-serien med et brennevinsglass, et ølglass og et drammeglass som setter eleganse og funksjonalitet på menyen i det moderne måltidet.

Her finner du pressemeldinger fra Bouquet kolleksjonen:

Våren 2016
» Et nytt løft for Bouquet

Pressemeldinger 2015
» Short cut!

Palet

Pressemeldinger

Holmegaard har vært en levende del av dansk glassarv i 190 år og har både klassiske og kulørte skatter i sitt designarkiv. Deriblant oppbevaringskrukkene, Palet, som Michael Bang designet for Holmegaard i 1969 og som siden ble del av en større glasserie. Med Palet brakte Holmegaard popkulturen inn i dansk glasskunst, og de fargesterke produktene lever stadig i beste velgående blant samlere. Nye fans kan imidlertid også snart være med, når Holmegaard til høsten relanserer de populære Palet-krukkene i flere størrelser og farger.

Her finner du pressemeldinger fra Palet kolleksjonen:

Høsten 2015
» Ikoniske oppbevaringskrukker til hele brukspaletten

Cabernet

Pressemeldinger

Da Holmegaard denne våren lanserte Old English, var det ikke bare et tilskudd til merkets omfattende varesortiment. Vasen, som er skapt i tett dialog med hageentusiasten Claus Dalby, er samtidig den første vasen som Holmegaard har designet sammen med blomstereksperter, og mottakelsen har vært overveldende. Både blomsterbarn og designfolk er tilhengere av den klassiske amforadesignen, som gir blomsterteknisk støtte til både stramme og løst bundne buketter. Vasen er et flott blikkfang, ─ både med og uten blomster. Nå lanseres Old English i en flott gulvstørrelse, for Holmegaards nye superstjerne vil selvfølgelig ha en «supersize».

Her finner du pressemeldinger fra Cabernet kolleksjonen:

Høsten 2015
» Cabernet – nå med vannkaraffel

Pressemeldinger 2014
» Vannkunst og attraktiv aperitiff
» Cabernet – nå også til konjakk (Word-document)
» Lyspunkter! (Word-document)

Klukflaske

Pressemeldinger

Har man sagt Holmegaard, har man nesten også sagt ”klunkeflaske”. Glassflasken med det pussige navnet og de karakteristiske søylene, også kjent som ”klem”, har vært en del av Holmegaards DNA siden etableringen i 1825, og når Holmegaard i år kan feire 190-års jubileum, er det naturligvis med en hyllest til den ikoniske designen. Klunkeflasken anno 2015 har fått tre søyler istedenfor de klassiske fire, og er dessuten utført i en spesiell jubileumsfarge, røykbrun, som selges som limited edition i begrenset opplag (nøyaktig 1825 stk.). 

Som en ekstra markering av jubileet kommer klunkeflasken med en etikett som markerer at det er 190 år siden Holmegaards grunnleggelse. Flasken bærer dessuten «svanelogoen», som symbol på at hver eneste klunkeflaske er unik og håndlaget av glassblåseren ─ med all den sjarmen som kjennetegner munnblåst glass av fineste kvalitet. Nå, som den gang. 

Her finner du pressemeldinger fra Holmegaard klukflaske kolleksjonen::

Høsten 2015
» Et klunkende jubileum

Humle

Pressemeldinger

Øl er ikke lenger bare øl. Øl er i dag det kuleste du kan drikke, og skal dyrkes med samme intensitet og raffinement som vi kjenner fra vinens verden. Det har satt mikrobryggerier, ølsmaking og foodpairing høyt på den gastronomiske dagsordenen, og med høstnyheten ”Humle” har Holmegaard skapt en ny, velskjenket serie som gir den moderne ølkulturen sitt helt eget glass til pilsner/hveteøl, ale og stout.

Her finner du pressemeldinger fra Humle kolleksjonen:

Høsten 2015
» En hyllest til godt øl

Design With Light

Pressemeldinger

Med Maria Berntsens ”Design with Light”-serie har Holmegaard satt den nordiske lyskulturen på kartet for moderne lysdesign. Lys er ikke bare stemningsskapere, men også effektfulle innredningsdetaljer i hjemmet. Klart glass og naturlig skinn løfter lysene til å bli små designobjekter, i lykter og kammerstaker. Nå er turen kommet til kalenderlyset, som har fått sin helt egen design og tilhørende kubbelysestake i Design with Light-universet. Holmegaard teller ned til advent og til julaften – og det blir en flott kalenderjul! 

Her finner du pressemeldinger fra Design with Ligh kolleksjonen:

Høsten 2015
» Tidsriktig kalenderlys

Pressemeldinger 2014
» Design With Light på alle fat
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse (Word-dokument)
» Kammerstaken gjør comeback (Word-dokument)

Old English

Pressemeldinger

Da Holmegaard i foråret lancerede ”Old English”, betød det ikke kun en tilføjelse til brandets omfattende vasesortiment. Vasen, der er skabt i tæt dialog med haveentusiasten Claus Dalby, er samtidig den første vase, Holmegaard har designet sammen med blomstereksperter, og modtagelsen har været overvældende. Såvel blomsterbørn som designfolk er fans af det klassiske amforadesign, der yder blomsterteknisk støtte til både stramme og løst bundne buketter og er indbydende – selv uden blomster. Nu lanceres Old English i en overdådig gulvstørrelse, for Holmegaards nye superstar kalder naturligvis på en ”supersize”.

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Høsten 2015
» Blomsterdesign til nye høyder

Vår 2015
» La det blomstre

 

Provence

Pressemeldinger

Per Lütkens glasskål ”Provence” så dagens lys i 1955 og har holdt seg i designelskernes søkelys siden. Et faktum som gjør Provence-skålen til en ekte klassiker og vitner om at godt design ofte er tidløs. Her ligger skjønnheten i de små detaljer og det avanserte håndverket som har holdt Provence-designet varmt i seks årtier og som nå hylles med en spesiell jubileumsfarge i røykbrunt glass.

Jubileumsskålen lanseres i to størrelser – en helt ny på 15 cm samt den velkjente størrelsen på 25 cm – som begge legger opp til funksjon og dekorasjon. Plassert som stilsikker borddekorasjon på sidebordet, skapes den helt riktige retrostemningen. Skålen kler rollen som fruktfat på kjøkkenet og på spisebordet med frodige granatepler og bugnende appelsiner. Og som skulpturell og avantgarde blomsterskjuler med mini-orkideer eller avskårne, kritthvite roser i trengsel, på et vakkert dekket middagsbord der less is more. 

Her finner du pressemeldinger fra Provence kolleksjonen:

Høsten 2015
» Provence – smoking hot i seks tiår

Holmegaard Jul - Jette Frölich & Ann-Sofi Romme

Pressemeldinger

Holmegaard har i en årrekke utarbeidet en designformel for julen i samarbeid med Jette Frölich. I år fortolkes julens motiver igjen med utgangspunkt i det nære og naturlige som kjennetegner seriens univers. Holmegaard Christmas 2015 består av funksjonelle glassprodukter til kjøkken og bord, og kommer denne gang med en personlig tvist. Kolleksjonen «Jul i Hagen» henter nemlig inspirasjon fra Jette Frölichs egen vinterhage, og dekker opp til julehygge med rimfrost på nakne grener og lykkelige fugler omkring fuglebrettet.

Til tross for sitt sarte ytre er julerosen en av naturens mest hardføre blomster. Hver vinter blomstrer den hvite rosen som et varsel om at det stadig er liv under snødekket, og julen 2015 får den lille helten en velfortjent hyllest i Holmegaards Ann-Sofi Romme-kolleksjon. Her brukes julerosen som motiv på den tynne glasspynten, og gir årets design et streif av naturpoesi som er som skapt for det nordiske vinterhjemmet.

Her finner du pressemeldinger fra Holmegaard jul kolleksjonen:

Høsten 2015
» Jul i Jette Frölichs hage
» Rommes juleroser

Pressemeldinger 2014
» Urban ugle-jul
» Jette Frölich feirer jul i skogen

Pressemeldinger 2013
» Skandinavisk jul (Word-dokument)
» Holmegaard Christmas – nå med hot drink-glass til varme drikker (Word-dokument)

Urania

Pressemeldinger

I nesten 200 år har Holmegaard stått for det ypperste av dansk glasskunst fra vakre vinglass til hippe lanterner med skinnstropp, og "the grand old lady" er fortsatt med på notene. Våren 2015 skriver Holmegaard dermed et nytt kapittel i glasshistorien med lanseringen av Urania. En akustisk lydforsterker, designet av Aric Snee, som hyller "low tech"-trenden og fungerer som holder i lekker design for iPhone 4, 5 og 6.

Urania er utført i munnblåst glass som blåses i ett stykke, og er dermed noe så sjeldent som et høyestetisk kunstprodukt med et reelt praktisk bruksområde. Urania finnes i både klart og røykfarget glass og minner med sin enkle, traktformede design om både et gammeldags hørerør og havets brusende konkylier. 

Her finner du pressemeldinger fra Urania kolleksjonen:

Vår 2015
» Holmegaard – et navn med god klang 

 

Urania, musik, glas, lyd

design with light

Pressemeldinger

Design With Light serie, krukke, glas, dansk design

Form og funksjonalitet har alltid vært DNA-et i skandinavisk design, og når det "multifunksjonelle" nå er blant tidenes sterkeste interiørtrender, er det naturligvis danske produkter som leder an. 

Våren er full av milde solstreif, sprø blomster og lyse timer. Det fortjener en hyllest, og derfor lanserer Holmegaard nå Maria Berntsens populære Design with Light-krukker i ny, frostet utgave.

Maria Berntsens glasserie Design With Light er for lengst blitt en moderne klassiker i Holmegaards sortiment. Den organiske designen er synonymt med den karakteristiske skinnstroppen, men ikke nå lengre. Denne våren kaster Holmegaard seg nemlig på den "stroppeløse" bølgen og føyer stormlykter og telysestaker til sortimentet av funksjonell glasskunst.

Her finner du pressemeldinger fra Design With Light kolleksjonen:

Vår 2015
» Frostede vårfornemmelser
» Stroppeløs!

Pressemeldinger 2014
» Design With Light på alle fat
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse (Word-dokument)
» Kammerstaken gjør comeback (Word-dokument)

Bouquet

Pressemeldinger

Et godt vinglass er til for å brukes og nytes hver dag – og det krever sitt glass. Derfor har Holmegaard i årtier samarbeidet med Danmarks ledende glassdesignere og skapt en lang rekke vinserier basert på autentisk håndverk og moderne funksjonalitet. En av disse er "Bouquet", som Peter Svarrer formga i 2002 og nå lanseres i en oppdatert utgave med kortere stett. En enkel og kledelig "short cut" som får Bouquet-serien til å fremstå som ultramoderne, men med elegansen og den vinkorrekte designen i full behold.

Glasserien – som dekker både hetvin, rødvin, hvitvin og champagne – trekker dermed på presise vinøse egenskaper som oppfyller vinkjennerens krav og tåler alle brukssituasjoner i hverdagen fra festbordet til hverdagens gode drue. 

Her finner du pressemeldinger fra Bouquet kolleksjonen:

Vår 2015
» Short cut!

Holmegaard, Bouquet, serie, glas

Idéelle

Pressemeldinger

Idéelle serie, glas, karaffel, dansk design

I 190 år har Holmegaard satt glasskunst på bordet og skapt design som varer gjennom flere generasjoner. Denne sesongen lar det ikoniske glassmerket arven gå videre i egne rekker, når Holmegaard relanserer vin- og vannkaraffelen Idéelle. Karaffelen er skapt av Malene Lütken, datter til glasslegenden Per Lütken, og fører glassarven videre med klassisk Holmegaard DNA og høy funksjonalitet. 

Den karakteristiske folden er nemlig ikke bare en dekorativ designdetalj, men en funksjonell stoppekloss som sørger for at isbitene blir i karaffelen når du skjenker, så hylleblomst, cider og limonade kan serveres iskald og elegant.

Her finner du pressemeldinger fra Idéelle kolleksjonen:

Vår 2015
» Ideelt generasjonsskifte

 

Old English

Pressemeldinger

Våren er høysesong for blomster inne og ute, og nettopp nå er det florale også en av interiørmotens sterkeste trender. Det blomstrer på puter, print, pyntegjenstander og selvfølgelig på bordet, der dekorative vaser alltid står høyt i kurs. Derfor har Holmegaard, i kreativt samarbeid med hageentusiasten og blomsterkunstneren Claus Dalby, skapt Old English. En ny vaseserie i klart glass som blander det beste av dansk glasskunst og engelsk hagetradisjon, og byr på den ultimate vase- og blomsterskåldesignen.

Old English-pokalvasen finnes i to størrelser som begge passer til både stramt bundne og løse blomster. Vasens smale midje samler blomstene i den romslige klokken som gir god plass til stilkene, mens pokalens brede krage holder blomstene oppe på kanten, så selv tunge, frodige buketter finner seg vakkert til rette.

Her finner du pressemeldinger fra Old English kolleksjonen:

Vår 2015
» La det blomstre

 

Old English serie, dansk design, glas, blomster

design with light

Pressemeldinger

dwl, Design with Light lysfad fra Holmegaard

Form og funksjonalitet har alltid vært DNA-et i skandinavisk design, og når det "multifunksjonelle" nå er blant tidenes sterkeste interiørtrender, er det naturligvis danske produkter som leder an. 

Maria Berntsens glasserie Design With Light er en moderne klassiker i Holmegaards sortiment. De populære lyktene og krukkene er kjent som "de med lærstroppen", og i høst setter Holmegaard DWL-signaturen på nok et brukskunstprodukt i munnblåst glass. De myke linjene i designen er nå flatet ut og blitt til et multifunksjonelt fat med stropper på begge sider. 

Her finner du pressemeldinger fra Design With Light kolleksjonen:

Høsten 2014
» Design With Light på alle fat

Vår/Sommer 2014
» Skjørt og klart (Word-dokument)

Pressemeldinger 2013
» ”Hjemmekos” i stor størrelse (Word-dokument)
» Kammerstaken gjør comeback (Word-dokument)

Cabernet

Pressemeldinger

Cabernet-serien er blant klassikerne i Holmegaards glassfamilie, og nye søsterdesign legges stadig til stamtreet. Denne høsten har Peter Svarrer valgt å sette fokus på det uunnværlige vannglasset som har en stett med elegante, organiske former. Når vi er stemt for sterkere saker, frister Cabernet dessuten med et nytt hetvinsglass som inviterer elegant velkommen med en aperitiff eller en søt munnfull til desserten.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cabernet:

Høsten 2014
» Vannkunst og attraktiv aperitiff

Vår/Sommer 2014
» Cabernet – nå også til konjakk (Word-document)
» Lyspunkter! (Word-document)

Cabernet vandglas fra Holmegaard

Cocoon

Pressemeldinger

cocoon vase i smoke fra Holmegaard

Glass er en av vårens mest markante materialtrender. Det gjelder ikke minst farget glass, som kaster et mykt skjær over interiøret med sine transparente nyanser og gir boligen et anstrøk av sol og sommer. De nye, glassklare kulørene preger også Holmegaards moderne klassiker Cocoon, som Peter Svarrer skapte for virksomheten i 2003, og som nå har fått et avdempet fargestrøk av fuchsia og aquamarin på vaser og skåler.

Här hittar du pressmeddelanden om nya produkter från Cocoon:

Høsten 2014
» Rykende fersk glassnyhet fra Holmegaard

Vår/Sommer 2014
» Cocoon i nye, glassklare kulører (Word-document)

Perfection

Pressemeldinger

Perfection er Holmegaards glasserie til vinentusiaster og profesjonelle vinkelnere.

Kjært barn har mange navn og det som nytes kan være så mangt, fra en dristig dram i en sen lunsj til en konjakk foran peisen etter middagen. "Mad Men"-bølgen brakte for alvor tilbake konjakken som trendy drikkevare, og nå introduserer Holmegaard konjakk-designen i Tom Nybroes profesjonelle glasserie, Perfection. Det nye glasset får selskap av et både elegant og langbeint dramglass som står perfekt til alle julens anledninger, men fungerer også like innbydende til italiensk limoncello og annen likør.

Se hele prisbelønte "Perfection" serie fra Holmegaard designet av vinekspert Tom Nybroe.

Her finner du pressemeldinger for glassene fra Perfection:

Høsten 2014
» En perfekt gjenstand

Pressemeldinger 2013
» Stor nyhet til store viner (Word-dokument)
» Cocktailene er tilbake (Word-dokument)

perfection snapseglas fra holmegaard

Holmegaard Jul

Pressmeldinger

Holmegaard julestjerne, jul stjerne, julepynt

Ann-Sofi Romme har i en årrekke fortolket julen i form av glasspynt for Holmegaard. Stilen er enkel og urban, men selv skogens dyr streifer av og til i storbyen. I julen 2014 er uglen årets motiv på Holmegaard Christmas by Ann-Sofi Romme, og kolleksjonen frister samtidig med et nytt og lekkert ornament; stjernen.

Gjennom årene har serien Holmegaard Christmas feiret jul på mange designdestinasjoner. Julen 2014 tar Jette Frölich oss med på skogstur og iscenesetter årets jul med masse snøkledt naturinspirasjon på de kjente og elskede glassproduktene. Her er det is på sjøen, snø på grantreet og fugler i fuglekassen. For ikke å glemme tente lys i julekalenderen, gløgg i glasset og kaker på fatene. 

Her finner du pressemeldinger om nye produkter fra Holmegaard Jul:

Høsten 2014
» Urban ugle-jul
» Jette Frölich feirer jul i skogen

Pressemeldinger 2013
» Skandinavisk jul (Word-dokument)
» Holmegaard Christmas – nå med hot drink-glass til varme drikker (Word-dokument)

jul skål, juleskål fra holmegaard

Nordlys

Pressemeldinger

Etter at Holmegaard i fjor tok tak i den såkalte "upcycling"-tendensen med lanseringen av glass serien Nordlys, har ønsket om å gjenbruke materialer i dagens boliger skutt ytterligere fart. Som bevisste forbrukere er det ikke bare det vi legger på tallerkenen som angår oss, men også hva tallerkenen er laget av. Og i tråd med denne trenden supplerer Holmegaard nå Nordlys-sortimentet med en velformet tallerken til det grønne måltidet.

Her finner du pressemeldinger om den nye Nordlys tallerken:

Pressemeldinger 2013
» Nytt lys over tallerkenserien (Word-dokument)

Tallerken i genbrugsglas fra HOlmegaards Nordlys serie

Future

Pressemeldinger

future vandglas fra holmegaard

Søndagslunsjen var tidligere en naturlig avslutning på uken i mange familier. Her unnet man seg litt ekstra godt for ganen og la stor vekt på oppdekningen, mens det hele ble ledsaget av en øl og en snaps eller to. I dag møtes vi igjen rundt lunsjbordet med venner og familie; ikke bare til høytider og merkedager, men året rundt, for smørbrød er mer trendy enn noensinne. Våren 2013 setter Holmegaard derfor nytt fokus på lunsjuniverset og lanserer snapsglass i feminin Future design.

Pressemeldinger 2013
» Nye glass til fremtidens lunsjbord (Word-dokument)

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X