Grethe Meyer & Ibi Trier Mørch

Design duo bag Meyer & Mørch

Grethe Meyer (1918–2008) var arkitekt og designer og en av de mest anerkjente representantene for dansk industridesign. Hun var en pioner som har markert seg sterkt i dansk designs historie med en estetisk enkel, tidløs og funksjonell design. Sammen med kunsthåndverker Ibi Trier Mørch formga den arkitektutdannede duoen det multifunksjonelle og urbane Stub-glasset, som skrev designhistorie på flere måter. Med den lave, stablebare formen fikk Stub et uttrykk som fortsatt er unikt, og samtidig lyktes Meyer & Mørch i å sette tidsånden på designkartet med et drikkeglass, som personifiserte det moderne samfunnets leveformer. Her avløste spisekjøkkenet i økende grad spisestuen som hjemmets hjerte, måltidsritualene ble mer uformelle, serviset gikk fra ovn til bord – og det samme glasset kunne plutselig brukes til både hverdag og fest.

Som Grethe Meyer uttrykte:”De skal være greie, praktiske og hyggelige å bruke, og så enkle og anonyme i uttrykket som mulig, og jeg mener en slik skjønnhet kan oppstå gjennom slike egenskaper.” Og i samme ånd er Stub-glasset den dag i dag like aktuelt.

» Tilbake til Designere

Stub Glass, 4 stk.

Klar, 21 cl
NOK 549,00

Stub Glass, 2 stk.

Klar, 36 cl
NOK 299,00

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X