I forkant I 185 ÅR

Historien bak Holmegaard

Grevinde danner - Holmegaard

Historien om Holmegaard glassverk begynte i 1825, da grev Christian Danneskiold-Samsøe søkt tillatelse fra kongen av Danmark for å etablere et glassverk Holmegaard Mose. Imidlertid døde greven i 1823 uten å få et svar på søknaden. Hans enke, grevinne Henriette Danneskiold-Samsøe, besluttet å gå videre med prosjektet da, kort tid etter at hennes mann døde, fikk hun tillatelse fra Kongen til å etablere et glassverk. Fabrikken ble til å være plassert i myren fordi det var tilstrekkelig brensel der for fremstilling av de høye temperaturene som er nødvendig for glass ovn.

Innledende produksjonsfase Holmegaard glassverk begynte i 1825. Tidlig i produserte fabrikken bare grønne flasker, men Henriette ønsket også å produsere klart glass drikkeglass, og Bohemian glassblåserne var i stand til å produsere disse. Historien om Holmegaard glassverk er en historie om et par små glassverk i en torvmyr, vokser til å bli en del av et stort moderne gruppe over en periode på 185 år. I løpet av det 20. århundre, gikk artister ligningen, designe og forme Holmegaard sin glassprodukter. Dette var starten på en lang og stolt tradisjon, og som et resultat, selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

>> Lær mer om Holmegaard Glassverk (link til YouTube)

Glass av høy kvalitet

munnblåste og maskinblåste glass

Holmegaard produserer både munnblåste og maskinblåste glass i samsvar med de nyeste og mest avanserte produksjonsmetodene.

Hvert stykke munnblåst glass er unikt og håndlaget av glassblåseren, som nøye blåser riktig luftmengde gjennom den smale pipen. Det er derfor uunngåelig med luftbobler i glasset, som derfor utgjør en del av den sjarmen som kjennetegner munnblåste glass.

Munnblåste glass fra Holmegaard gjenkjennes på Svane-logoen.

Maskinblåste glass kjennetegnes ved nøyaktig samme høye kvalitet og eleganse som munnblåste glass, men er som navnet antyder, maskinprodusert med helt spesiallaget verktøy.

Mundblæst glas, holmegaard 1825

Siden 1825

Det danske Holmegaard har en lang og stolt tradisjon, og selv den dag i dag, er noen av de beste artistene i Danmark i forbindelse med Holmegaard sin glassproduksjon.

Finn forhandler

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X